impressies

Buiksloterham kavel 12 (1164)

Het project kavel 12 te Amsterdam, gelegen in het nieuw duurzaam te ontwikkelen plangebied Buiksloterham, omvat 28 appartementen circa 550m2 kantoor, 12 werk units, 12 woonwerkloft units, parkeergarage en berging/fietsenstalling.

Architect: Marcel Lok Architect Amsterdam
Aannemer: Vink Bouw Nieuwkoop

Installatieconcept: duurzame installatiesOp 16 februari 2010 hebben wethouder Maarten van Poelgeest en juryvoorzitter Jan Terlouw, namens de Gemeente Amsterdam de winnaars bekend gemaakt van de Duurzaamheidstender Buiksloterham. Deze tender bestond uit vier kavels waarbij het duurzaamheidsniveau het belangrijkste selectiecriterium van gunning was. Buiksloterham moet het voorbeeld worden voor de rest van Amsterdam en Nederland op het gebied van duurzame en energieneutrale ontwikkeling. 

Vink Bouw heeft samen met ons en architect Marcel Lok het winnende ontwerp voor kavel 12 ingediend. Er is een gebouw ontwikkeld waarin de woon- en werkfunctie gemakkelijk met elkaar uitgewisseld kunnen worden, waarbij energieopwekking en het (her)gebruik van verwarming en koeling op een slimme manier worden ingezet.

Het uiterlijk van het gebouw doet denken aan de havenarchitectuur, zoals die te vinden is in Amsterdam, Hamburg en Kopenhagen. De combinatie van robuuste bakstenen en beton met een no-nonsense detaillering zorgen voor een stoer uiterlijk. De geïntegreerde windturbines in de gevel en het hoge dak met bomen geven het geheel daarbij een speelse touch.

Terug